top of page
RIISIPUUROVANUKAS.png
RIISIPUUROVANUKAS

Ainekset 6 annosta

 

  • 1,5 dl vettä

  • 1 dl puuroriisiä

  • 0,5 litraa makeuttamatonta mantelijuomaa

  • 2-3 rkl agave tai vaahterasiirappia

  • 0,75 tl suolaa

​

Lisäksi:

  • 2,5 dl kasvipohjaista vispiä, 

  • vaniljaa, kanelia ja kardemummaa

  • 1-2 dl kirsikoita tai kirsikkahilloa

  • mantelihiutaleita koristeluun

​

Ohje

  1. Mittaa vesi reilunkokoiseen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää riisi. Sekoita. 

  2. Pienennä lieden tehoa ja anna kiehua pari minuuttia, kunnes suurin osa  vedestä on imeytynyt riisiin. Sekoita välillä.

  3. Lisää mantelijuoma. Kuumenna kiehuvaksi.

  4. Anna riisipuuron kiehua kannen alla noin 45 minuutin ajan. Sekoita välillä hyvin kattilan pohjaa myöten. Pidä lieden teho sellaisena, että puuro juuri ja juuri kiehuu.

  5. Mausta lopuksi siirapilla  ja suolalla.

  6. Ravista kasvipohjainen vispi hyvin (vispautuu parhaiten kylmänä). Sekoita riisipuuro ja kermavaahto varovasti keskenään. Asettele jälkiruoka lautasille, koristele kirsikoilla, mantelihiutaleilla ja vaahterasiirapilla.

​

Hyvää ruokahalua ja Rauhallista Joulua.

​

​

​

​

​

​

​

Yhteystiedot - Contact Me

whatsapp_kysely.png
B&Blogo3_edited.png

©2025 by Irina Lang.

  • LinkedIn
  • Telegram
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page