
RIISIPUUROVANUKAS
Ainekset 6 annosta
-
1,5 dl vettä
-
1 dl puuroriisiä
-
0,5 litraa makeuttamatonta mantelijuomaa
-
2-3 rkl agave tai vaahterasiirappia
-
0,75 tl suolaa
​
Lisäksi:
-
2,5 dl kasvipohjaista vispiä,
-
vaniljaa, kanelia ja kardemummaa
-
1-2 dl kirsikoita tai kirsikkahilloa
-
mantelihiutaleita koristeluun
​
Ohje
-
Mittaa vesi reilunkokoiseen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää riisi. Sekoita.
-
Pienennä lieden tehoa ja anna kiehua pari minuuttia, kunnes suurin osa vedestä on imeytynyt riisiin. Sekoita välillä.
-
Lisää mantelijuoma. Kuumenna kiehuvaksi.
-
Anna riisipuuron kiehua kannen alla noin 45 minuutin ajan. Sekoita välillä hyvin kattilan pohjaa myöten. Pidä lieden teho sellaisena, että puuro juuri ja juuri kiehuu.
-
Mausta lopuksi siirapilla ja suolalla.
-
Ravista kasvipohjainen vispi hyvin (vispautuu parhaiten kylmänä). Sekoita riisipuuro ja kermavaahto varovasti keskenään. Asettele jälkiruoka lautasille, koristele kirsikoilla, mantelihiutaleilla ja vaahterasiirapilla.
​
Hyvää ruokahalua ja Rauhallista Joulua.
​
​
​
​
​
​
​

